Bastien Van Houdt

Al jong kreeg Bastien de muziek-microbe te pakken. Hij volgde piano-, zang- en trompetles in de academie van Ekeren en begon in 1998 zijn kooravontuur bij Carmina uit de Ekerse C-korenfamilie. Nadien zong hij nog bij het jeugdkoor Cantilene en momenteel versterkt hij de tenoren bij Cantando.
Daarnaast was hij vele jaren pianobegeleider bij het kinderkoor de Lambertijntjes.
Na zijn middelbare studies ging hij verder de muzikale richting op en studeerde in 2010 af als leerkracht muzikale opvoeding voor secundair en deeltijds kunstonderwijs. Sindsdien geeft hij muzikale vorming, samenzang, muziekcultuur en kunstinitiatie op verschillende academies.
Sinds 2008 dirigeert hij samen met Peter Laureyssens het Merksemse koor Cantemus. Daar leerde hij uit eerste hand hoe belonend het is om met een groep een muziekstuk van nul op te bouwen en op het podium te kunnen brengen.
Als de situatie erom vraagt, maakt hij graag arrangementen en begeleidingen voor Cantemus.

Peter Laureyssens

Peter heeft als dirigent van Cantemus de grote stap mee gezet voor Rejoice en nam graag het dirigeerstokje in handen.

Zijn aanstekelijke energie weet hij op het koor over te brengen als geen ander waardoor een overtuigend enthousiasme heerst. Peter volgde notenleer, piano, harmonie en muziekgeschiedenis aan de muziekacademie te Merksem.
Dat hij muziek meedraagt in hart en nieren liet zich ook merken in zijn verdere studie. Aan het Conservatorium te Antwerpen behaalde hij eerste prijzen voor bij Lode Dieltiens en studeerde hij harmonie bij Emmanuel Geeurickx en muziekgeschiedenis. Hierna voltooide hij ook zijn studie voor koordirectie bij Roger Leens met het behalen van -opnieuw- een eerste prijs.
Sinds 1986 dirigeert Peter het gemengd koor Cantemus en sinds 2008 dus ook Rejoice.
Naast heel dit koorgebeuren zingt hij ook bariton bij de a capella groep Take 5.
Voor deze ensembles waagt hij zich regelmatig aan het schrijven van muziek en arrangementen.